Feb 20, 2016

POTVRĐENO: SIPA pokrenula opsežnu akciju istrage protiv Milorada Dodika

Inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu BiH provjerit će porijeklo kompletne imovine predsjednika Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika, otkrio je za Patriju visokopoziconirani službenik iz ove agencije.

Nalog za kontrolu Dodikove imovine, kao i porijeklo imovine koja se vodi na članovima Dodikove porodice,  SIPA-inim inspektorima izdalo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine!

Dodika već godinama prate milionske finansijske afere, iako niti jedna od njih još uvijek nije dokazana. Tužilaštvo je otišlo najdalje prošle sedmice, nakon što je SIPA uhapsila vlasnika Pavlović banke, Slobodana Pavlovića, zbog sumnje da je Dodiku dao fiktivni kredit od 750.000 eura, od koje je Dodik navodno kupio vilu na Dedinju u Beogradu. Istraga je još uvijek u toku. Pavlović se trenutno nalazi u kućnom pritvoru.

Sam Milorad Dodik ne krije da se vrijednost njegove imovine procjenjuje na više miliona KM. No, uvijek tvrdi da je sve stekao trudom i radom.



Tako, u imovinskom kartonu, a koji je objavio CIN, lider SNSD-a navodi da je samo u 2014. godini zaradio 247.194 KM, i to od plaće i od prihoda od poljoprivrede i iznajmljivanja kuće u Beogradu.

Dodik ne krije da ima dva stana u Beogradu i jedan u Laktašima. Procjenjuje da vrijede 740.000 KM. Otkrio je da u Laktašima i u Beogradu ima također i kuće, koje vrijede 2 miliona KM.

Dodikov sin Igor suvlasnik je ogromnog voćnjaka kod Laktaša. Mediji su nedavno otkrili kako je baš ovaj voćnjak dobio kredit od tri miliona KM i to od Investicijsko-razvojne banke RS (IRB). Dodik nije negirao kredit, ali je rekao da tu ne vidi ništa što je sporno.

Dodikova supruga Snježana kao i kćerka Gorica također su vlasnice skupih nekretnina. Prema CIN-ovoj dokumentaciji vrijednost imovine supruge Milorada Dodika procjenjuje se na više od 250.000 KM, piše Patria.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...